Blog 2 header mobile

The 7 AM Achievers Blog

Join the community!

🗓️ 15 april 2024          🕒 Leestijd: 5 minuten 

Hoe je je dagelijkse stappendoelen bereikt zonder de sportschool: Praktische tips voor een actiever leven

Stappen tellen. Het lijkt zo'n eenvoudig concept, maar voor velen van ons kan het een uitdaging zijn om elke dag voldoende beweging te krijgen. Met drukke schema's, lange werkdagen, school, hobby’s en andere verplichtingen is het vaak moeilijk om tijd vrij te maken voor lichaamsbeweging. Gelukkig zijn er tal van dagelijkse activiteiten die kunnen bijdragen aan het aantal stappen dat je zet. Laten we eens kijken hoe je meer kunt bewegen zonder extra tijd vrij te maken.

Blog 2 afbeelding 1

1. Neem de trap

Een eenvoudige manier om meer stappen te zetten is door de trap te nemen in plaats van de lift. Of je nu op weg bent naar je werk, naar een afspraak of naar huis, traplopen is een effectieve manier om je hartslag te verhogen en je spieren te activeren. Probeer bewust te kiezen voor de trap, zelfs als het misschien iets langer duurt. Het zal snel een gewoonte worden en je zult de voordelen ervan opmerken.

2. Maak van je lunchpauze een wandelmoment

Gebruik je lunchpauze als een kans om wat extra stappen te zetten. In plaats van achter je bureau te blijven zitten, trek je wandelschoenen aan en ga naar buiten voor een stevige wandeling. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar het kan ook je geest verfrissen en je energie geven voor de rest van de dag. Bovendien kan het sociale interactie met collega's bevorderen als je samen gaat wandelen.

3. Doe huishoudelijke taken: Een verborgen schat aan beweging

Huishoudelijke taken kunnen meer zijn dan alleen een noodzakelijk kwaad. Ze bieden ook een geweldige kans om in beweging te komen. Of het nu gaat om stofzuigen, dweilen, afwassen of opruimen, al deze activiteiten vereisen constante beweging en kunnen bijdragen aan je dagelijkse stappendoelen. Maak van het huishouden een actieve bezigheid door wat extra energie te steken in je taken en geniet tegelijkertijd van een schoner huis en een gezonder lichaam.

7 am achievers blog 2

4. Bezorg de krant!

Laten we het eens hebben over een verrassende manier om aan je dagelijkse stappendoelen te voldoen…kranten bezorgen. Het lijkt misschien een eenvoudige taak, maar het kan een geweldige manier zijn om je lichaam in beweging te houden en tegelijkertijd geld te verdienen. Of je nu te voet bent of op de fiets zit, het afleveren van kranten vereist constante beweging en activiteit. Terwijl je van huis tot huis gaat, loop je ongemerkt kilometers en krijg je een flinke dosis lichaamsbeweging. Met een uurtje kranten bezorgen loop je al snel 5000 stappen per dag! Het tillen en dragen van stapels kranten helpt ook om je spieren te versterken en je algehele conditie te verbeteren.

Een van de grootste voordelen van kranten bezorgen is dat het naadloos past in je dagelijkse routine. In plaats van aparte tijd te moeten vrijmaken voor lichaamsbeweging, integreer je het gewoon in je dagelijkse bezigheden. Of het nu 's ochtends vroeg is voordat je naar je werk gaat of voor school, je kunt je stappendoelen bereiken terwijl je tegelijkertijd je krantenroute voltooit.

Bovendien biedt kranten bezorgen de mogelijkheid om actief te zijn in de buitenlucht. Het is een verfrissende afwisseling van de drukte van het dagelijks leven en een kans om even te ontsnappen aan de stress en spanningen van de dag. Het ritme van het lopen of fietsen, het geluid van de vogels en de rust van de ochtend dragen allemaal bij aan een gevoel van kalmte en ontspanning.

5. Parkeer verder weg

Als je met de auto naar je werk, school of de supermarkt gaat, parkeer dan bewust wat verder weg van je bestemming. Op deze manier dwing je jezelf om wat extra stappen te zetten. Het kan even wennen zijn, maar na verloop van tijd zul je merken dat het een eenvoudige manier is om meer beweging in je dag te integreren.

6. Breek de zitcyclus: Sta vaker op

Als je een zittend beroep hebt, is het belangrijk om regelmatig op te staan en wat rond te lopen. Stel bijvoorbeeld een timer in om elk uur een paar minuten te staan ​​en te bewegen. Loop naar een collega in plaats van een e-mail te sturen, loop naar de printer of maak een praatje bij de koffieautomaat. Deze korte pauzes kunnen niet alleen helpen om meer stappen te zetten, maar ook om je energieniveau op peil te houden.


Dus daar heb je het, een aantal eenvoudige manieren om meer beweging in je dag te integreren en je dagelijkse stappendoelen te bereiken, zonder dat je naar de sportschool hoeft te gaan. Of het nu gaat om het nemen van de trap, een wandeling maken tijdens je lunchpauze, het doen van huishoudelijke taken of zelfs kranten bezorgen, er zijn tal van mogelijkheden om actief te blijven en je gezondheid te verbeteren. Dus waar wacht je nog op? Ga naar buiten, beweeg meer en voel je beter dan ooit tevoren!

📚📎 Gerelateerde Blogartikelen 

Summer body image

ONTDEK HET GEHEIM ACHTER EEN SUMMER BODY: HOE JE MET SIMPELE DAGELIJKSE GEWOONTES JOUW FITNESSDOELEN EN SUMMER BODY KAN BEREIKEN.

Ben je klaar om die strakke, zongebruinde summer body te rocken? Wat als we je vertelden dat het geheim van een stralende summer body veel dichterbij ligt dan je denkt? Het zit hem niet in ingewikkelde regimes, maar in simpele dagelijkse gewoontes die je gezondheid een boost geven en je dichter bij je fitnessdoelen brengen. Nee, het geheim van jouw ideale summer body kan zomaar eens voor je neus liggen - letterlijk!

DSC00126

COMING SOON! ⌛

Benieuwd naar meer?

Lees meer over de ervaringen van onze 7 AM Achievers

Join the 7 AM Achievers community & meld je vandaag nog aan als krantenbezorger!

Hoe verloopt het aanmeldproces?

  • 1 Vul het aanmeldformulier in
  • 2 Kennismaking met de depothouder
  • 3 Freelance overeenkomst