Header Startbonus 1820 x 1030

Een krantenwijk

Aanmelden als bezorger

Helaas!

*Bij jou in de buurt worden de ochtendkranten bezorgd door DPG Media. Je kunt je bij hen aanmelden op www.krantenbezorgen.nl.

Krantenbezorger in een krantenwijk in Flevoland

Hoe ziet je bezorgdag als krantenbezorger eruit?

Als bezorger haal je 's ochtends je kranten op bij het depot in jouw buurt. Uiteraard ontvang je de eerste keer ook direct een fietstas in bruikleen! Je bezorgt meerdere dagbladen waaronder De Telegraaf, Volkskrant en AD. Op het depot ontvang je tevens je ‘looplijst’. Hierop vind je de adressen van de abonnees in jouw bezorggebied. Vanaf het depot stap je weer op je fiets en bezorg je de abonnees het nieuws van de dag!

Ochtendkrant

De ochtendkrant bezorg je doordeweeks voor 07:00 uur ’s ochtends en op zaterdag voor 08:00 uur ’s ochtends in je eigen buurt.

Dit kunnen wij jou bieden als krantenbezorger:

  • Ontvang tijdelijk een startbonus van €1000,-! Informeer voor alle voorwaarden.
  • Toegang tot leuke (win)acties!
  • Een gratis regenpak én een gratis krant naar keuze!

Is het krantenvak echt voor jou weggelegd? Dan zijn er altijd doorgroeimogelijkheden.

Folders, Flyers of kranten bezorgen?

Om kranten te kunnen bezorger, dien je minimaal 15 jaar oud te zijn. Ben jij bijna 15 jaar? Dan kunnen wij jou altijd op de wachtlijst zetten zodat jij door een depothouder benaderd kunt worden zodra jij 15 jaar bent geworden en er een wijk bij jou in de buurt beschikbaar is. Ben je nog geen 15 jaar en wil je toch als bezorger aan de slag? Dan is folder-, brochure-, flyer-, reclame- of drukwerk bezorging misschien wel iets voor jou. Hiermee verspreid je huis-aan-huis en/of geadresseerd drukwerk in je eigen folderwijk. Vaak bezorg je dit samen in een pakket met weekbladen. Populaire folder banen vind je bijvoorbeeld bij Spotta, Rodi Media, Axender of Bezorgers.frl. Als bijvoorbeeld Spotta bezorger krijg je net zoals een krantenbezorger een eigen wijk met vaste adressen. Al doe je over een folderwijk gemiddeld 2 tot 3 uur en kun jij als kranten bezorger een stuk sneller klaar zijn! 

Naast de leeftijd om te starten is het belangrijkste verschil dat je als krantenbezorger verschillende mogelijkheden hebt. Zoals zes keer per week de krant bezorgen, ochtendkrant of zaterdagkrant. Dit hangt af van de wijk die je krijgt.

Flitsbezorger

Tegenwoordig zie je in sommige steden ook flits bezorgers aan de slag. Dit zijn bezorgers die met de fiets of brommer in een hele korte tijd supermarkt producten leveren aan hun klanten. Bedrijven zoals Gorillas, Getir, Flink en Crisp beloven dan dat de bestelling binnen 10 tot 15 minuten bezorgd wordt bij de klant.

Als flits bezorger bezorg je in een flits telkens bij een ander adres, waardoor jij constant parraat moet staan om een nieuwe bestelling te bezorgen binnen een bepaalde tijd en vlieg jij de hele tijd van hot naar her. Dit kan als vrij stressvol ervaren worden. Bij een krantenwijk heb jij altijd dezelfde route met dezelfde adressen, waardoor jij die constante stress van snel heen en weer fietsen niet hoeft te ervaren. 

Maaltijdbezorger

Naast het bezorgen van de krant zijn er ook banen om maaltijden te bezorgen zoals pizza’s van Domino’s en New York Pizza, sushi, friet van een lokale snackbar of cafetaria. Vaak wordt dit met de fiets of brommer en soms met de auto bezorgd. Denk aan bedrijven zoals Thuisbezorgd en Uber Eats die bezorgers inzetten om snel warme maaltijden te brengen bij de klant. Net zoals bij flitsbezorgers variëren de adressen en heb je geen vaste route en ritme zoals bij kranten bezorging.

Werktijden

Op het gebied van werktijden zijn er ook verschillen. De kranten worden in de ochtend bezorgd. Bij huis-aan-huis, weekbladen en folders is dit vaak in de middag of avond. Flitsbezorgers zijn vaak de hele dag beschikbaar en maaltijdbezorgers vooral in de avond. Bekijk goed bij elk bedrijf wat de werktijden zijn en kies wat het beste bij jou past. Als krantenbezorger werk je dus in de ochtend en zo heb jij de rest van de dag tijd voor iets anders zoals ander werk, studie, vrienden en/of hobby's. 

Sommige bezorger banen hebben ook wachttijden. Dat betekent dat je op een specifieke plek staat te wachten totdat er een bestelling wordt geplaatst die je mag bezorgen. Bij folder en kranten bezorging staat het van te voren vast bij welke adressen je mag bezorgen, waardoor je geen tussentijdse wachttijden hebt. Als jij dus lekker snel de kranten bezorgd, verdien je meer in minder tijd.

WERKENBIJDEKRANT NL 21 LOWRES

Deze kwaliteiten heeft een top bezorger!

  • Je houdt van lekker bewegen in de frisse buitenlucht.
  • Je houdt vooral van fijn werk dat lekker bijverdient!
  • Je wordt blij van het bezorgen van het laatste nieuws.
  • Je bent minimaal 15 jaar.

Binnen no-time kan je aan de slag

Supersnel door naar je volgende bijbaan

  • 1 Vul het aanmeldformulier in
  • 2 Kennismaking met de depothouder
  • 3 Freelance overeenkomst

Het team aan het woord

Ik ben kranten gaan bezorgen omdat ik het fijn vind om buiten te zijn. Ik voel me heerlijk vrij 's ochtends alleen op straat. Ik voel me iedere dag weer fit en dat maakt kranten bezorgen voor mij zo leuk!
Bezorger 7
Gerard - 32 jaar Bezorger
Het is gewoon heel fijn werk. Lekker buiten, lekker bewegen en je verdient er heel goed mee. Meestal luister ik lekker muziek. Ik heb een headset gekocht en spaar nu voor een auto!
Bezorger koptelefoon 6
Tijn - 17 jaar Bezorger
Je bent lekker in beweging en ziet de hele natuur wakker worden. Je blijft er fit bij en ook voor je geest is het heel belangrijk. Ouderen hebben vaak de neiging binnen te blijven, maar ik ben lekker buiten!
DSC03632
Sipke - 62 jaar Bezorger
Het is fijn buiten, je hebt de hele wereld even voor jezelf! Ik gebruik het geld om lekker uit eten te gaan, vakanties, mijn rijbewijs heb ik ermee gehaald, noem het maar op. Het is een lekker begin van de dag.
DSC05882
Kautar - 25 jaar Bezorger
Ik bezorg samen met de hond de krant. Hij krijgt z'n beweging en het is gezellig. Ik vind het belangrijk om er voor mijn gezin te zijn, ik bezorg 's ochtends de krant en ik ben op tijd om met de kids te ontbijten.
DSC04670
Anja - 38 jaar Bezorger
Sinds ik met de krantenwijk ben begonnen, ben ik dertig kilo afgevallen. Ik voel me veel fitter, veel energieker. Dat heeft het me echt wel gebracht!
Header image Betty 2545x1440
Betty - 53 jaar Bezorger
Het voordeel van krantenbezorgen vind ik: geen gezeik, geen gezeur, gewoon lekker op jezelf. Ja, dat vind ik fijn.
Header image Erik 2545x1440
Erik - 47 jaar Bezorger
Ik zat in een depressieve bui, dus kranten bezorgen gaf mij structuur. Ik moest om 6 uur opstaan om ervoor te zorgen dat de krant om 7 uur in de bus lag. En dat heeft mij enorm geholpen.
Henriette Bumper 03 1920x1080 00 00 02 11 Still001
Henriëtte - 77 jaar Bezorger