Veelgestelde vragen

1. Aanmelding

 • Zit ik ergens aan vast als ik mijzelf aanmeld?

  Jouw aanmelding via de website is vrijblijvend. Je zit dus nergens meteen aan vast. Na je aanmelding worden jouw gegevens doorgestuurd naar de depothouder(s) bij jou in de buurt. Hij/Zij neemt vervolgens contact met je op en samen bespreken jullie de mogelijkheden.

 • Ik heb me aangemeld wat nu?

  Jouw gegevens worden doorgestuurd naar de depothouder(s) bij jou in de buurt. Mocht er binnen vijf werkdagen geen contact met je zijn opgenomen dan is er momenteel geen krantenwijk beschikbaar. Als er in de toekomst een wijk vrij komt neemt de depothouder alsnog contact met je op

 • Ik sta op de wachtlijst wat nu?

  Je komt op de wachtlijst wanneer er op dat moment geen krantenwijk beschikbaar is in jouw buurt. De depothouder neemt contact met je op wanneer er een krantenwijk beschikbaar is.

2. Bezorger

 • Heb ik een identiteitsbewijs nodig om te mogen bezorgen?

  Ja, wil je aan de slag als krantenbezorger dan moet je je kunnen legitimeren met behulp van een geldig ID-bewijs; dit kan zijn een ID-kaart, paspoort of Europese Identiteitskaart van één van de EER-landen. Kom je van buiten de EER dan dien je naast een geldig paspoort tevens een geldig verblijfsdocument te overleggen waar op de achterkant staat “arbeid is vrij toegestaan, een tewerkstellingsvergunning is niet vereist”.

 • Hoe oud moet ik zijn om te bezorgen?

  Voor het bezorgen van de krant geldt een minimum leeftijd van 15 jaar, een maximum leeftijd is er niet. Zolang je je fit genoeg voelt, kan je kranten bezorgen!

 • Kan ik meer dan één krantenwijk bezorgen?

  Dit hangt af van welke krant je bezorgt, je leeftijd en of er op het depot beschikbare krantenwijken zijn.

  Ochtendkrant
  Bezorg je de ochtendkrant en ben je onder de 18? Dan mag je één krantenwijk bezorgen. Ben je 18 jaar of ouder mag je meerdere krantenwijken bezorgen.

  Middagkrant
  Bezorg je de middagkrant dan mag je vanaf 15 jaar meerdere krantenwijk bezorgen.

  Voor beide geldt dat het wel haalbaar moet zijn de kranten voor de vastgestelde tijd bij de abonnees in de brievenbus te bezorgen. Dit is altijd in overleg met de desbetreffende depothouder.

 • Is een inschrijving bij de Kamer van Koophandel noodzakelijk om als freelance bezorger te werken?

  Het is niet noodzakelijk om een KvK-nummer te hebben om als freelance bezorger te werken. Een bezorger moet zich alleen inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK) als de bezorger ondernemer is en een bedrijf start. De bezorger schrijft zijn eenmanszaak, VOF of andere rechtsvorm in het Handelsregister en hij/zij ontvangt direct een KvK-nummer. De Kvk geeft de gegevens door aan de Belastingdienst. De Belastingdienst beoordeelt of de bezorger ondernemer is voor de btw en voor de inkomstenbelasting. De bezorger ontvangt per brief van de Belastingdienst zijn btw-identificatienummer en een omzetbelastingnummer. Het btw-identificatienummer vermelden wij op de facturen aan Mediahuis Distributie B.V. De bezorger ontvangt de factuur (inclusief btw) per e-mail en kan deze in zijn administratie opnemen. Het factuurbedrag is uiterlijk op de 10e van de volgende maand op de bankrekening bijgeschreven.

 • Hoe weet ik waar ik moet bezorgen?

  Je ontvangt elke dag op het depot jouw looplijst van die dag. Op de looplijst staan alle adressen waar je die dag moet bezorgen. Je kunt de looplijst ook digitaal inzien of via de speciale Bezorgers App.

 • Wat is een depot?

  Een depot is de plek waar de kranten na het drukken worden geleverd. Hier haal jij als bezorger de kranten op om deze vervolgens bij de abonnees thuis te bezorgen.

 • Waar haal ik de kranten op?

  Je haalt de kranten elke dag op het depot bij jou in de buurt op. Het depot is de plek waar alle krantenbezorgers zich verzamelen om hun kranten op te halen. Heel soms is het mogelijk om de kranten thuis geleverd te krijgen, dit is aan de depothouder om te beslissen.

 • Hoe groot is een krantenwijk?

  Hoe groot een krantenwijk is verschilt per wijk, de depothouder kan je vertellen hoe groot de wijk is. De duur en verdiensten van een krantenwijk verschillen ook. Meer informatie daarover kan je vinden onder het kopje ‘Wat verdien je met een krantenwijk?’.

 • Bezorg ik ook folders?

  Nee je bezorgt geen folders, alleen dagbladen.

 • Kan ik ook alleen in mijn vakantie bezorgen?

  Dit kan zeker, wij zijn ook op zoek naar bezorgers in de vakantieperiodes. Bij het aanmeldformulier kun je “Ik wil alleen in de vakantie bezorgen” aanvinken, daar kun je de vakantieperiode opgeven waarin je wilt bezorgen.

 • Moet ik een eigen fiets en fietstas regelen?

  Ja je bent zelf verantwoordelijk voor een ‘goede’ fiets waarmee je de kranten kan bezorgen. De fietstas krijg je in bruikleen van de depothouder. Wanneer je stopt met bezorgen lever je je fietstas weer in bij de depothouder.

 • Wat als ik een dag niet kan bezorgen (ziek/vakantie)?

  Als je ziek bent meld je dit als eerst bij jouw depothouder, dan regel je een vervanger. Ook als je op vakantie gaat, meldt dit tijdig bij je depothouder.

 • Hoeveel dagen bezorg je de krant?

  Als je de ochtendkrant wilt bezorgen doe je dit zes dagen in de week van maandag t/m vrijdag voor 07:00 uur 's ochtends en op zaterdag voor 08:00 uur 's ochtends. Kan jij alleen op zaterdagochtend bezorgen? Meld je dan gewoon aan! De depothouder neemt vervolgens contact met je op en kan de mogelijkheden met jou bespreken!

 • Ik heb nog geen ervaring als krantenbezorger, is dat erg?

  Geen probleem! Je hebt geen ervaring nodig om als krantenbezorger te starten. Nadat je je hebt aangemeld brengen we je in contact met jouw depothouder. Hij/zij legt jou alle kneepjes van het vak uit. Je ontvangt een handige app die jou precies laat zien waar je welke krant moet bezorgen. Je kan je eigen route bepalen via de ingebouwde google maps en zo zelf je route kiezen die voor jou het prettigste is. 

3. Ochtendbezorging

 • Wanneer bezorg ik de ochtendkrant?

  Je bezorgt de ochtendkrant zes dagen in de week van maandag t/m vrijdag voor 07:00 uur 's ochtends en op zaterdag voor 08:00 uur 's ochtends. Kan jij alleen op zaterdag bezorgen? Meld je dan gewoon aan! De depothouder neemt vervolgens contact met je op en kan de mogelijkheden met jou bespreken!

 • Welke ochtendkranten kan ik bezorgen?

  Afhankelijk van de plaats waar je bezorgt, bezorg je één of meer van de volgende titels:

  De Telegraaf
  Volkskrant
  Trouw
  NRC Next
  Algemeen Dagblad
  Het Financieele Dagblad
  Nederlands Dagblad
  Gooi- en Eemlander
  Noordhollands Dagblad
  Leidsch Dagblad
  Haarlems Dagblad
  IJmuider Courant
  De Limburger
  Kidsweek
  Reformatorisch Dagblad
  Dagblad van het Noorden
  Stellingswerf
  Nieuwsblad Noord-oost-Friesland
  Nieuwe Ooststellingwerver
  Meppeler Courant
  Leeuwarder Courant
  Hoogeveensche Courant
  Friesch Dagblad
  Steenwijker Courant
  Balkster Courant

 • Is het niet zwaar om vroeg op te staan?

  Het vroege opstaan om de krant te bezorgen ervaren onze bezorgers juist als een groot voordeel! In de eerste dagen kan het even wennen zijn maar als je de smaak eenmaal te pakken heb ontdek je de voordelen die het je brengt. Je hebt een goed ochtendritme, kan genieten van alle rust op straat en de mooie natuur die ontwaakt. En als je klaar bent om 07:00 uur heb je de hele dag nog voor je!

4. Inloggen

 • Ik ben bezorger, waar kan ik inloggen?

  Bezorgers, depothouders, vervoerders en andere functies binnen het bezorgvak kunnen inloggen via de oranje knop "met de 3 streepjes" rechtsboven op de website. Hierna verschijnt het menu en kan je op de oranje knop "inloggen" inloggen.  Via mobiel wordt de "inloggen" knop wit. Daarna vul je jouw gegevens in, klik je op Doorgaan en kom je op jouw eigen dashboard terecht.

 • Ik ben nieuw als bezorger en wil mijn account activeren, hoe kan ik dit doen?

  Als nieuwe bezorger dien je eerst je account te activeren, dit doe je als volgt:

  Klik rechtsboven op de oranje knop "met de 3 streepjes"
  Klik vervolgens op de "inloggen" knop.

  Klik vervolgens op de knop "Ik ben nieuw en wil mijn account activeren"

  Vul je relatienummer, postcode en huisnummer in. Let op; voer je postcode in als 1234AB, dus zonder spatie.

  Je ontvangt een mail met daarin jouw inloggegevens.

  Na inloggen krijg je direct een scherm te zien waar je zelf een nieuwe gebruikersnaam, wachtwoord en pincode moet instellen.

 • Ik ben bezorger en ben mijn wachtwoord, pincode of gebruikersnaam vergeten.

  Als je jouw wachtwoord, pincode of gebruikersnaam niet meer weet kun je nieuwe, tijdelijke inloggegevens aanvragen via de optie “Ik ben mijn gebruikersnaam, wachtwoord en/of pincode vergeten” op de inlogpagina van bezorgdekrant.nl. Dit doe je als volgt:

  Vul je relatienummer in

  Klik op Doorgaan

  Vervolgens ontvang je per mail nieuwe, tijdelijke inloggegevens

  Log in met deze tijdelijke gegevens

  Na inloggen krijg je direct een scherm te zien waar je zelf een nieuwe gebruikersnaam, wachtwoord en pincode moet instellen.

 • Ik ben bezorger en weet mijn relatienummer niet

  Als je je relatienummer niet meer weet kun je een mailtje sturen naar info@bezorgdekrant.nl onder vermelding van jouw postcode en huisnummer met als onderwerp "Relatienummer vergeten".

5. Verdiensten, Belasting & Verzekeringen

 • Ben ik verzekerd als krantenbezorger?

  Als krantenbezorger ben je opgenomen in een collectieve ongevallenverzekering. Deze verzekering biedt dekking bij blijvende invaliditeit of overlijden door een gebeurtenis tijdens het uitvoeren van je bezorgwerkzaamheden. Iedere inwoner van Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten, hier moet je dan ook zelf voor zorgen. Jongeren tot 18 jaar hoeven geen premie te betalen.

 • Heb ik als bezorger recht op kinderbijslag, studiefinanciering en sociale verzekeringen?

  Wil je weten wat jouw bezorgwerkzaamheden betekenen voor de kinderbijslag of studiefinanciering, neem dan contact op met de Sociale Verzekering Bank of de Dienst Uitvoering Onderwijs (voorheen Informatie Beheergroep).

  Als je wilt weten wat de invloed van jouw bezorgwerkzaamheden is op werknemersverzekeringen (ZW, WIA, WW) of volksverzekeringen (AOW), neem dan contact op met de uitkeringsinstantie of met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 • Wat verdien je met een krantenwijk?

  De verdiensten van een krantenwijk zijn afhankelijk van de grootte van de wijk en het aantal kranten. De depothouder kan je precies informeren over wat je gaat verdienen. Een uurswijk verdient bijvoorbeeld €14,78! Let op: iedereen loopt een krantenwijk op zijn/haar eigen tempo. Een uurswijk betekent dus niet dat je er een uur over doet om jouw wijk te bezorgen. Hou er ook rekening mee dat je in de eerste week wat langer over je krantenwijk kan doen, je wordt natuurlijk steeds sneller!

 • Moet ik als krantenbezorger belasting betalen?

  Dat is afhankelijk van de vraag of je denkt dat je inkomstenbelasting moet betalen. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw Aangifte Inkomstenbelasting (IB).

  In principe worden de inkomsten van een krantenwijk door de Belastingdienst beschouwd als “Inkomsten uit overig werk”. Dit betekent dat er van jouw bezorgvergoeding geen loonheffing wordt ingehouden en afgedragen aan de Belastingdienst. Het is aan jou om jouw inkomsten op te geven bij de belasting. Of je aangifte moet doen hangt af van het door jou ontvangen bedrag en eventuele andere inkomsten.

  Als je sociaal verzekerd bent wordt er loonheffing ingehouden op je belastbare inkomsten. Hiervan ontvang je per post een specificatie. Voor 1 februari ontvang je een jaaropgaaf waarop de totaal ingehouden loonheffing is vermeld. Of je nog belasting moet (bij)betalen hangt af van de totale ingehouden loonheffing en eventuele andere inkomsten.

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Belastingtelefoon. Zij zijn bereikbaar op 0800-0543.

 • Wanneer en hoe vaak krijg ik betaald?

  Per maand wordt er automatisch uitbetaald op je rekening.

 • Wat is de startbonus?

  Als nieuwe ochtend dagbladbezorger ontvang je nu tijdelijk een startbonus die wel kan oplopen tot € 1000,-. Verspreid over 6 maanden.

  Na twee maanden bezorging zal er € 200,- worden vergoed*.

  Na de derde en vierde maand bezorging zal er € 300,- worden vergoed*.

  Na de vijfde en zesde maand bezorging zal er € 500,- worden vergoed*.

  *Er wordt bij de vergoeding rekening gehouden met het gemiddeld aantal bezorgdagen per week in de betreffende periode:

  - Bezorgt de bezorger gemiddeld 1-2 dagen per week in de bewuste periode, dan ontvangt de bezorger 50% van het bedrag behorend bij die periode.

  - Bezorgt de bezorger gemiddeld 3-4 dagen per week in de bewuste periode, dan ontvangt de bezorger 75% van het bedrag behorend bij die periode.

  - Bezorgt de bezorger gemiddeld 5-6 dagen per week in de bewuste periode, dan ontvangt de bezorger 100% van het bedrag behorend bij die periode.

  De bonus wordt uitgekeerd in de maand na de bewuste periode bij de maandelijkse verdiensten.

  Informeer naar alle voorwaarden.

 • Wat zijn de spelregels voor de startbonus van €1000,-?

  Ja zeker! Je ontvangt de startbonus verspreid over 6 maanden. Na je eerste 2 maanden als bezorger ontvang je €200,-, na 4 maanden ontvang je €300,- en na 6 maanden ontvang je nog eens €500,-. Dat is bovenop je maandelijkse verdiensten natuurlijk!

6. Overige functies

 • Wat is een vervoerder?

  Door heel Nederland zijn er buitengebieden waar niet te voet of met de fiets bezorgd kan worden. In deze gebieden worden de kranten door een vervoerder per auto bezorgd. Een vervoerder kan ook de taak hebben om de kranten bij de depots af te geven, voordat de bezorgers de kranten op komen halen.

7. Abonnees

8. De BezorgApp

 • Wat houdt de bezorgApp precies in?

  De BezorgApp verbetert de efficiëntie én het gemak van het bezorgen van kranten met handige functies die het proces optimaliseren. Bovendien biedt het jou ook de mogelijkheid om een extra zakcentje bij te verdienen bovenop jouw normale verdiensten! Benieuwd naar de voordelen? Lees dan snel verder! 

 • Wat zijn de voordelen van de BezorgApp?

  • Verdien ongeveer €17,- extra per wijk per maand: Ontvang een extra zakcentje bovenop jouw normale verdiensten voor elke krant die je bezorgt. Swipe het bezorgmoment bij het adres in de app tijdens jouw ronde en je ontvangt een vergoeding voor een juiste swipe binnen 200 meter van het adres. Dit kan oplopen tot ongeveer €17,- extra per wijk in de maand, uiteraard afhankelijk van de grootte van jouw wijk.
  • De beste bezorgvolgorde: Door het gebruik van de app wordt jouw eigen bezorgvolgorde digitaal vastgelegd, wat jou als zowel beginnend als ervaren bezorger helpt om efficiënter te bezorgen én tijd te besparen tijdens jouw bezorgrondes.
  • Bezorgapp toestel: Vraag het toestel aan bij jouw depothouder en krijg digitaal toegang tot jouw wijken. Alle bezorgadressen zijn hierin voorzien van benaming geadresseerde. Eventueel kan het bezorgadres gevonden worden via Google map en bovendien zorgt de verlichting van het toestel voor optimale zichtbaarheid tijdens het bezorgen, waardoor het bezorgen in het donker een stuk eenvoudiger wordt!
  • Hoesje: Vraag een arm hoesje voor het toestel aan bij jouw depothouder die je gemakkelijk om je pols kan vastmaken, waardoor je je handen vrij hebt. Ideaal dus!

 • Is er een digitale looplijst beschikbaar?

  Ja, in de BezorgApp is er een digitale looplijst beschikbaar waarmee je gemakkelijk toegang hebt tot alle bezorgadressen en informatie over je bezorgronde. Deze digitale looplijst vervangt de traditionele papieren lijsten en stelt je in staat om efficiënter te werken én georganiseerd te blijven, zodat je je bezorgronde soepel en nauwkeurig kunt uitvoeren. 

 • Kan ik nog iets extra's verdienen?

  Jazeker, ontvang een extra zakcentje bovenop jouw normale verdiensten voor elke krant die je bezorgt! Swipe het bezorgmoment bij het adres in de app tijdens jouw ronde en je ontvangt een vergoeding voor een juiste swipe binnen 200 meter van het adres. Dit kan oplopen tot ongeveer €17,- extra per wijk in de maand, uiteraard afhankelijk van de grootte van jouw wijk.

Contactformulier

Neem contact met ons op

Helaas!

*Bij jou in de buurt worden de ochtendkranten bezorgd door DPG Media. Je kunt je bij hen aanmelden op www.krantenbezorgen.nl.

 • Combined Shape Created with Sketch. Momenteel zijn we alleen via de mail bereikbaar